Liddell Road

Proposed access from Maygrove Road

The redevelopment of the Liddell Road site

In March 2015 Camden’s planning committee approved the two planning applications for the redevelopment of the site at Liddell Road light industrial estate NW6. The key deliverables of the project are listed below.

Latest news

Works are being carried out to create a new entrance to the school on the north side of Maygrove Road, next to the offices at 81 Maygrove Road.

30 and 31 May 2017 – Relocation of a lamp post and tree

5 June to 19 June 2017 – Creating a crossover point to the pavement. This will involve a temporary closure of a section of the pavement on the north side of Maygrove Road.

  • The works are being supervised by Camden’s Highways team. You can meet with Highways at Sidings Community Centre 6pm, Mon 12 June.
  • Regular liaison meetings continue to take place between the contractor and the community. The next meeting is Weds 28 June 6pm on the Liddell Rd site – contractor’s offices.

Our project plans

Following on from the consultation over the summer of 2014, we proposed that the redevelopment of the land at Liddell Road industrial estate will create:

  • A new infant school building for an expanded Kingsgate Primary School. This creates 420 additional primary places in the north-west of Camden, enabling us to meet our statutory duty for sufficient school places. It will provide a new learning environment designed specifically for the youngest children (3 to 7 years).
  • New business space to replace the loss of the current light industrial units, providing jobs and employment opportunities for local people.
  • New housing along Maygrove Road and in a tall building on the railway side of the site; most of which will be sold privately to pay for the development.
  • Additional new public open space on the site, which will extend and enhance the eastern corner of Maygrove Peace Park.
  • A new point of public access from Maygrove Road.

Consultation report

Following on from the comments received during the consultation, and after reviewing the possibilities for the site, we  asked the design team to make changes to the proposal. The changes also reflected changes to the viability of the scheme. The changes are:

  • The height of the tall building was reduced from 14 storeys to 11 storeys by reducing the number of housing units being provided on the site.
  • 4 units of affordable housing will be provided, including one wheelchair accessible unit.
  • More planting and trees have been added to the new open spaces

For more detailed information about the project, view our Questions and Answers document (PDF)


Would you like to provide feedback?(Click to show feedback form)

Please rate this page to help us improve camden.gov.uk. Please don't include your contact details as we are unable to provide responses via this form. To get in touch please click here.

Please select one of the options.

Thank you for your feedback.